Германия  отхвърли новото искане на Гърция за репарации за престъпленията,

...
Германия  отхвърли новото искане на Гърция за репарации за престъпленията,
Коментари Харесай

Германия отхвърли новото искане на Гърция за репарации

Германия  отхвърли новото искане на Гърция за репарации за закононарушенията, осъществени по време на Първата и Втората международни войни, като сподели, че въпросът е бил позволен от дълго време.
" Мога да повторя... че повече от 70 години след края на войната и повече от 25 години след Договора „ Две плюс четири “ (който разрешава обединяването на Германия) въпросът за репарациите е организиран по легален и политически метод ", съобщи представител на немското външно министерство.
През предходната година гръцката парламентарна комисия откри, че Германия дължи на Гърция най-малко 270 милиарда евро за вреди и грабежи от Първата международна война, зверства и насилствен заем по време на нацистката окупация през Втората международна война, съобщи БГНЕС.
Освен това гръцката държавна счетоводна работа пресметна, че частните искове за починали бойци и инвалиди могат да костват спомагателни 107 милиарда евро.
Германия неведнъж се извиняваше за осъществени военни закононарушения, само че твърди, че западните немски компенсации през 60-те години уреждат казуса легално.
Берлин споделя, че всички предходни искания са били дефинитивно уредени с съглашението от 1990 година, подписано от някогашните Западна и Източна Германия, както и някогашните съюзнически окупационни сили - Съединените щати, Англия, Франция и Съветския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР